Lenno van Kleef

Directeur van Apps & Us

“Klanten voelen dat we voor ze willen gaan, dat we ze willen helpen. Die instelling heeft iedereen bij Apps & Us, niet alleen ik. Dat maakt me enorm trots.”

Apps & Us doet alleen in Oracle. Dat is een bewuste keuze. Niet alleen omdat dit de beste keuze is (‘je hoort het, ik ben bevooroordeeld’), maar hierdoor houden we als bedrijf focus. Iedereen die hier werkt, ademt Oracle. Dat zie je terug in onze tagline ‘Oracle ERP People’. In de rol van gebruiker, consultant en beheerder.

Hoe Oracle ERP & EPM op mijn pad kwam

Zelf ben ik voor het eerst met Oracle in aanraking gekomen in 1995, toen ik als administrateur bij NS Stations werkte. Ik mocht meewerken met de pakketselectie voor contractmanagement, financiën, inkoop en projectadministratie. We kozen uiteindelijk voor Oracle ERP voor financiën, inkoop en projectadministratie. Mijn werkgever stelde voor dat ik applicatiebeheerder werd, omdat ik niet alleen de taal van de business maar ook die van IT verstond. Daardoor werd ik de linking pin tussen business en IT. Ik vond het geweldig.

 Vanaf het moment dat de Oracle consultant nog maar één dag in de week aanwezig was, was ik genoodzaakt zelf uit te zoeken hoe het werkte. Ik kreeg Oracle snel onder de knie, de consultant was steeds minder nodig.

Een logische volgende stap werd een carrière in de consultancy, waarna ik in 2002 mijn eigen bedrijf heb opgestart. Eerst samen met een compagnon en vanaf 2015 is het bedrijf volledig van mij. Ik ben directeur, maar vooral actief in de sales en het met collega’s leveren van onze diensten. Voor nieuwe projecten ben ik het eerste aanspraakpunt voor klanten. Daarnaast verzorg ik regelmatig complexe verbetertrajecten. Op die vlakken liggen echt mijn krachten.

Visie voor Apps & Us

Voor wat betreft de dienstverlening van Apps & Us zijn we druk bezig onze diensten verder te professionaliseren, zowel naar de klant toe als intern. Naast de Oracle E-Business Suite dienstverlening, die de komende jaren voor ons belangrijk blijft en waarvoor onze diensten en kennis op peil worden gehouden, werken we nauw met Oracle samen voor Oracle Cloud implementaties. Dit op het gebied van ERP en EPM. Op termijn breiden we wellicht uit met diensten op het gebied van CX, Customer Experience. Belangrijk drive hierbij is de waardering van onze klanten voor onze dienstverlening.

 

“Klanten voelen dat we voor ze willen gaan, dat we ze willen helpen. Die instelling heeft iedereen bij Apps & Us, niet alleen ik. Dat maakt me enorm trots.”

Lenno van Kleef

Oracle Cloud ERP

Wat natuurlijk een mooie ontwikkeling is, is de beweging naar de cloud. Er zijn al een aantal gerenommeerde organisaties die de overstap hebben gemaakt, maar over het algemeen is er toch een aarzeling voor het product. Voor dit soort organisaties organiseren we speciale workshops: de cloud readiness workshop. Enerzijds laten we de belangrijkste functionaliteiten zien, we tonen anderzijds wat de impact voor de organisatie is en wat het pad in onze ogen is om daarnaartoe te werken. Het mooie van de cloud is dat het ook deuren opent voor wat kleinere en middelgrote organisaties..

Hoe kan ik helpen?

Wil je weten wat we voor je kunnen betekenen en voor welke klanten we werken? Ik vertel er graag meer over.

Neem contact met mij op via telefoonnummer 0318 255063 of gebruik het contactformulier.

© 2020 Apps & Us